UCI World Championships XCO, Canberra AUS, 05.09.2009

05. September 2009 10:23

UCI World Championships XCO, Canberra AUS, 05.09.2009

WK Mountainbike XCO: Paulissen knap 16de

Een spannende een zenuwslopende koers. Dat was het WK 2009 duidelijk. Het was vooral uitkijken naar Julien Absalon tegen de Zwitsers. De Belgen Paulissen en Nys waren ook in topvorm. Nys wilde na het BK te Malmedy een top 5 plaats. Daarna schroefde hij die terug naar een top 10. Voor Paulissen was het seizoen al geslaagd met het WK marathon.

Direct van in de start was het duidelijk dat de koers draaide rond Julien Absalon, Florian Vogel en Nino Schurter. Toch kwam na enkele ronden Hermida aan sluiten in de kopgroep. Na een foutje van Vogel kon Absalon wegrijden. Nino Schurter kwam vlot terug. De twee reden de rest van de koers samen.

In de finale kon Nino wegrijden van Absalon. Toch was het een klein gaatje. Amper enkele meter voorsprong kon Nino bij elkaar fietsen. Dat was net genoeg voor de overwinning.

“Een goede uitslag van Roel. Misschien is hij wat snel van start gegaan. Toch zie ik een positief beeld van Roel. Hij kan duidelijk de nieuwe technische parcours aan.” Aldus Trainer Paul Ponnet.

Maarten Paulissen
MTB 2 Media maarten@mtb2media.info