Paulissen klaar voor BK?

17. July 2009 11:59

Paulissen klaar voor BK?

Zondag zijn de nationale kampioenschappen mountainbike. De stad Malmedy zal omgevormd worden tot een heus mountainbike gebeuren. Bij de eliten heren is het natuurlijk uitkijken naar Paulissen vs Nys. Op het modderig maar zwaar parcours zullen deze renners moeten strijden voor de nationale titel. Na het slechte weer voorbije dagen is het parcours op sommige stukken gevaarlijk geworden. Ook technische gedeelten liggen er glad bij. Niet bepaald een voordeel bij Paulissen.

“Het parcours is bijna hetzelfde als vorig jaar. Toch liggen er, dankzij de regen, gevaarlijke stukken in. De bekende steile afdaling is er een mooi voorbeeld van. De meeste leggen een link tussen Hoouffalize en Malmedy. Toch zijn het twee totaal verschillende parcours. De klimmen in Malmedy zijn niet stijl genoeg om zo weg te rijden. Je moet hard demarreren om weg te geraken. Nys is natuurlijk de te kloppen man. Hij is degene die derde werd op het EK wat niet bepaald slecht is. Ook de modder is in zijn voordeel. Toch geef ik mij niet zomaar gewonnen. Mijn eerste wereldbeker wedstrijd won ik ook in de modder. Het voordeel daar was dat je nergens moest lopen. Ik geef me niet gewonnen. Als ik tweede wordt wil ik dat door geklopt te worden op kracht, niet op technische problemen.” Aldus Paulissen

Een underdog voor de derde of tweede plaats?
“Ik verwacht Brems of Vermeulen dicht bij ons. Het is natuurlijk afwachten hoe de koers verloopt. Het is een nationaal kampioenschap en dat blijft een speciale koers. Ik verwacht veel van deze jongens. De start zal belangrijk zijn voor hun net zoals die voor mij belangrijk is.” Vertelde Paulissen.

Maarten Paulissen
Website MTB 2 Media: www.mtb2media.info