Belgacom MTB Official Benelux Champs

11. May 2009 12:16

Belgacom MTB Official Benelux Champs

Roel Paulissen toch nog zevende

Vandaag stond het Benelux kampioenschap op het programma. In het zanderige Averbode streden alle toppers voor deze titel. Al van in de start was het duidelijk dat het er snel aan toe zou gaan. Sven Nys nam eventjes de koppositie en toen kwam Roel Paulissen aflossen. Na een kleine ronde werd een eerste kopgroep gevormd met Paulissen, Nys en Chris Jongewaard. Paulissen probeerde een paar keer door te rijden, maar niemand wilde overnemen. Het tempo werd dan geminimaliseerd en de leiders werden ingehaald. In de derde ronde kreeg Paulissen een ketting probleem.
Dit was niet meteen het einde van de Cannondale biker. Hij bleef vechten om de koers te kunnen uitrijden. Het was nog net mogelijk om in de tweede kopgroep te blijven. Dit samen met Jimmy Tielens, Gerben de Knecht en Nicolas Vermeulen.  Ondertussen reden Thijs Al en Sven Nys voor de overwinning met Julien Absalon in de tegenaanval.  
In de finale was Nys de sterkste. De Olympische Kampioen Julien Absalon werd nog knap derde na een bijna solo race. Roel Paulissen, gehinderd door ketiing problemen, kon niet meer sprinten en werd uiteindelijk zevende na Nicolas Vermeulen, Jimmy Tielens en Gerben de Knecht.

“Alles verliep vlot tot in de derde ronde. Ik kreeg ketting problemen en probeerde er het beste van te maken. Ik ben zeer blij met de vele supporters die mij vandaag hebben gesteund. Ik ben eigenlijk best tevreden dat ik nog heb kunnen meerijden. Nu staat alles op Madrid, de eerst volgende wereldbeker. Komende week rij ik wel nog in HC wedstrijd te heubach (DUI).” Aldus Cannondale biker Roel Paulissen.

Uitslag eliten heren:
1. Nys Sven (BEL)
2. Al Thijs (NED)
3. Absalon Julien (FRA)
4. Vermeulen Nicolas (BEL)
5. Tielens Jimmy (BEL)
6. Gerben de Knecht (NED)
7. Paulissen Roel (BEL)

PR maarten@mtb2media.info