UCI World Cup #8, Schladming AUT, 19.09.2009

19. September 2009 21:09

UCI World Cup #8, Schladming AUT, 19.09.2009

Roel knap zevende

In het Oostenrijkse Schladming werd vandaag de laatste wereldbeker wedstrijd gereden. Het parcours was nog eens zoals het moet. Mooie lange klimmen gevolgd door een spectaculaire afdaling. Regen zoals vorige week was er niet, maar een heerlijke zon. Alles wat nodig is om het hoofdseizoen af te sluiten.

Onze Belg Roel Paulissen nam een schitterende start. Hij volgde knap op een zesde plaats. Even later reden ze het bos in om aan het echte werk te beginnen.  Daar kwam Paulissen zeer  attent als derde voorbij.
Na de eerste ronde was het voor Paulissen al snel duidelijk. Hij kwam terecht in de groep voor de zesde plaats. Het werd moeilijk voor die zesde plaats als je weet dat hij samen reed met wereldkampioen Nino Schurter. Nino was ook niet te houden en reed verder weg naar het front. De Cannondale biker, Paulissen, komt alleen te rijden. Hij heeft  5 seconden achter op de vijfde en zesde plaats. Toch kon hij niet aanklampen. In tegendeel Jean-Christophe Peraud maakte een sterke laatste ronde. Hij passeerde Roel en kwam als zesde aan.
Roel Paulissen werd knap zevende na amper 1u25min.

“Ik ben blij met deze plaats. Wat een koers was dat vandaag. Ik heb alles gedaan wat ik kon. Het parcours was super en dat was alles wat ik eruit kreeg. Ik heb namelijk deze week niet veel kunnen trainen. Eerst heb ik twee dagen in bed gelegen om uit te zieken. Daarna voelde ik mij al beter, maar nog niet super. Hopelijk kan ik deze conditie doortrekken naar de GP Roel Paulissen.” Aldus Cannondale biker Roel Paulissen

Uitslag eliten heren:
1. Hermida José Antonio
2. Ruzufa Cueto Ruben
3. Flückiger Mathias
4. Schurter Nino
5. Vuillermoz Alexis
6. Peraud Jean-Christophe
7. Paulissen Roel
8. Mantecon Sergio
9. Milatz Moritz
10. Kurschat Wolfram


Maarten Paulissen, www.mtb2media.info