UCI World Cup #7, Champéry SUI, 13.09.2009

13. September 2009 17:48

UCI World Cup #7, Champéry SUI, 13.09.2009

Roel toch noch 18de!

In het Zwitserse Champery werd er vandaag de voorlaatste wereldbeker wedstrijd gereden. De mountainbikers reden vorige week nog het wereldkampioenschap in Australië. Het was dus snel aanpassen voor de bikers. Ook voor Roel Paulissen was de tijd tussen WK en wereldbeker te snel. Hierdoor moest Roel starten met problemen op de luchtwegen.

Van in de start was Paulissen goed mee. De 33 jarige Limburger kon de snelheid in de startklim vlot aan. Hierdoor belandde hij in de front van de wedstrijd. Toch moest hij het kalmer aan doen. De longen deden teveel pijn. Roel reed op eigen tempo door en kwam terecht in een grote groep. Deze groep reed voor een top 10 plaats.

“Ik ben blij dat ik de wedstrijd kon uitrijden. Deze ochtend ban ik opgestaan met bronchitis. Ik had zo een koppijn en last van mijn longen.  In de start was ik met de eerste mee, maar al snel voelde ik dat ik aan mijn maximum zat. Mijn longen deden zo’n pijn dat ik dacht aan stoppen. Halfweg kwam ik terecht in een grote groep. Dat was niet te doen. In de technische gedeeltes kwamen er gaten en moesten we weer alles dicht rijden. Ik heb dan toch nog de koers uit gereden. Misschien wel niet goed geweest voor mijn gezondheid. Nu hoop ik in de volgende dagen goed te kunnen recupereren. Volgende zaterdag is er namelijk de volgende wereldbeker wedstrijd.” Aldus Paulissen

Uitslag heren:
1. Stander Burry
2. Absalon Julien +15sec
3. Näf Ralph +24sec
4. Flückiger Lukas +28sec
5. Flückiger Matthias +41sec

18. Paulissen Roel +4.26

Maarten Paulissen, MTB 2 Media, maarten@mtb2media.info