UCI World Cup #4, Madrid ESP, 24.05.2009 I

26. May 2009 07:51

UCI World Cup #4, Madrid ESP, 24.05.2009 I

"Voor de ploeg gereden"

Ralph Näf probeerde, maar Absalon won!
In de Spaanse hoofdstad Madrid werd vandaag de vierde wereldbeker wedstrijd gereden. Een intensief zwaar parcours met korte klimmen. Voor het Cannondale Factory Team was er maar 1 doel, een top vijf plaats.

Al snel vormde er zich een kopgroep met alle grote namen. Ook Roel Paulissen en teammaat Marco Fontana waren mee. Alleen Wolfram Kurschat, de nummer twee, was niet mee. Paulissen en Fontana maakte zich zorgen voor deze situatie. Wolfram is namelijk een sterke renner en ze hadden schrik dat de Duitser ging terug komen.
Julien Absalon en Ralph Näf konden wegrijden uit de, toch wel, grote kopgroep. De achtervolgers hadden schrik om de leiding te nemen. De groep was te groot en het ging toch om een podiumplaats. Ze hadden blijkbaar ook geen schrik dat Wolfram Kurschat zou terug komen. De Cannondale boys besloten dan ook om samen te werken. Roel Paulissen hield de kopgroep in een goed tempo en Marco moest zorgen voor een goede finale. Hermida probeerde ook mee te werken, maar hij was gewoon niet goed genoeg.
In de laatste ronde was het zover. Wolfram Kurschat maakte de aansluiting met de kopgroep. Nog erger was dat hij vier renners in zijn wiel had. Op dat moment kon Marco Fontana de aanval van Moritz Milatz net aan. De Limburger Roel Paulissen probeerde er nog het beste van te maken.

“Ik en Marco waren goed vertrokken. Voor Marco was dit een subliem parcours. Daarom dat ik voor hem reed. Het Cannondale team wilde een top vijf plaats en het is ons gelukt. Na de ontsnapping van Ralph Näf en Julien Absalon was onze groep stil gevallen. We hadden schrik van Wolfram Kurschat. Dat hij terug kwam wisten we vrijwel zeker. Daarom dat ik probeerde het tempo hoog te houden. Toch kon ik dit niet alleen aan. Ook Marco zelf nam regelmatig over. De rest wachtte gewoon af wat er gebeurde. In de finale kon Marco mee en ik probeerde er het beste van te maken. Ik kon nog tiende worden na al de inspanningen voor de ploeg.” Aldus Roel Paulissen

Uitslagen eliten heren:
1. Absalon Julien
2. Näf Ralph
3. Milatz Moritz
4. Fontana Marco
5. Schurter Nino
10. Paulissen Roel

Klassement eliten heren:
1. Absalon Julien
2. Kurschat Wolfram
3. Stander Burry
4. Peraud Jean-Christophe
5. Näf Ralph
8. Paulissen Roel

Maarten Paulissen maarten@mtb2media.info