Roel verwacht spanning

22. May 2009 01:03

Roel verwacht spanning

Voorbereiding WB Madrid

In Madrid starten de mountainbike toppers voor de vierde wereldbeker wedstrijd van het jaar. Het parcours is zoals gekend vlak. Toch is er dit jaar een klimmetje bijgekomen. De organisatie verwacht hierdoor meer spanning. Het is ook voor de bikers interessanter om te scoren.

Alle ogen zullen gericht staan op Julien Absalon. Toch zullen ze ook moeten uitkijken naar de Duitser Wolfram Kurschat. Roel Paulissen verwacht spanning omwille van de weinige kansen om weg te rijden. Hij hoopt dan ook om mee te kunnen strijden voor een podiumplaats.

“Er is een kleine wijziging in het parcours. Hierdoor zal de koers iets moeilijker worden. Een prognose is hier moeilijk te maken. Alles zal afhangen aan kleine details. De nieuwe klim is in de laatste 2 meter niet bereidbaar. Hier zal misschien de beslissing vallen. Toch zal het net zoals andere jaren afhangen op kleine details. Alles moet gewoon perfect verlopen. Ik ga ervoor en zal er alles aan doen om zo hard mogelijk te rijden.” Aldus Roel Paulissen.

Tussenstand wereldbeker 2009:
01.          Julien Absalon (Fra)
02.          Wolfram Kurschat (Dui)
03.          Burry Stander (Zaf)

04.          Jean-Christophe Peraud (Fra)
05.          José Antonio Hermida (Spa)
06.          Roel Paulissen (Bel)
65.          Dries Govaerts (Bel)
77.          Björn Brems (Bel)
83.          Nicolas Vermeulen (Bel)

Maarten Paulissen maarten@mtb2media.info