Roel defends his Belgian national title!

19. July 2009 18:36

Roel defends his Belgian national title!

BK Mountainbike: Paulissen doet de concurrentie blozen

Van in de start ging het uitermate goed met de Limburger van het Cannondale factory team. In de eerste startklim reed hij weg en direct erna volgde er nog een klim. Dat was het moment voor Paulissen die na de eerste startronde al een voorsprong had van tiental seconden.  Een tactische zet is samenspraak met trainer Paul Ponnet.

“Direct in de eerste ronde is er een loopstrook. Voor Roel niet bepaald een voordeel. We hadden dus besproken dat een kleine voorsprong in de loopzone noodzakelijk was. Nys is gewoon veel te snel in dergelijke zones. Tot mijn grote verbazing nam Roel al een ruime voorsprong. Ideale omstandigheden want dan hij zelf zijn koers indelen. Het verbaasde mij dat Nys gekozen had voor de verkeerde profiel banden. Hij moest hierdoor beide wielen vervangen in de materiaal zone. Hierdoor verloor hij nog eens 20 seconden.  Het mooie wat ik heb gezien is dat Roel in de afdalingen en de beklimmingen telkens verder uitliep. Het zal Roel mentaal goed doen naar de komende wereldbekers. Je moet weten dat Roel deze week nog enorm heeft getraind. Hopelijk kan hij dit verder zetten naar komende week.” Aldus trainer Paul Ponnet.

“Ja, Sven heeft voordeel in de modder. Daarom dat ik zo snel weg reed. Het verschil met vorig jaar was de modder. Dit was hij aan het opdrogen en daarom heb ik gekozen voor een band met minder profiel. Het moeilijkste gedeelte van het parcours was de loopstrook direct in de eerste ronde. Ik heb er dan ook alles aan gedaan om daar als eerste te kunnen beginnen. Tot mijn grote verbazing had ik een grote voorsprong. Ik heb in luxe omstandigheden mijn eigen koers kunnen rijden. Ik heb voldoende rust genomen en mij getest in de beklimmingen. Nu ben ik voor de zevende maal nationaal kampioen bij de eliten. Toch iets om trots op te zijn.”Aldus Limburger Roel Paulissen

De fiets waar Roel Paulissen mee reed was 7,6kg. Het speciale aan de fiets was dat hij heeft mogen mee werken om deze te ontwikkelen. De achterbrug is zodanig gemaakt dat deze zeer stijf is en toch nog mee geeft als je over wortels rijdt. “Het was een fijne ervaring en ik denk dat dit een toekomst fiets is. Hij is gewoon lichter als mijn wegfiets.” Vertelde Roel ons.

Maarten Paulissen
Website MTB 2 Media: www.mtb2media.info