Racer Bikes Cup C1 Buchs

28. March 2010 17:12

Racer Bikes Cup C1 Buchs

Paulissen derde in Zwitserland

Voor Paulissen was het de eerste echte confrontatie met de absolute top. De vernieuwde training heeft dus duidelijk al de vruchten afgeworpen. Volgens trainer Paul Ponnet is alles volgens plan verlopen.

De koers in Buchs was normaal een snelle omloop met één klim en een afdaling. Toch besloten de weergoden hier een stokje voor te steken. Het regende afgelopen nacht en hierdoor werd het een zwaar en lastig parcours.

“Vandaag was het een typische koers met Kurschat. De Duitser kan niet afdalen en probeerde hierdoor alles in de beklimming. Dat lukte hem aardig zodat Tony Longo en ik steeds moesten achtervolgen. Elke ronde konden we hem terug inhalen voordat we de aankomst bereikte. In de voorlaatste ronde kon Tony Longo de sterke Kurschat volgen. In de afdaling was Longo veel sterker en kon hierdoor wegrijden. Ik hoopte op Kurschat in te kunnen halen, maar het lukte niet meer. Derde plaats in deze koers is goed voor mij. Ik heb namelijk wat last van de luchtwegen, maar dat is geen uitvlucht. Tony Longo was de beste vandaag.” Aldus de trotse Roel Paulissen vlak na de wedstrijd.

Uitslag:
1. LONGO Tony (ITA) 1:38:54,2
2. KURSCHAT Wolfram (GER) 1:39:52,2
3. PAULISSEN Roel (BEL) 1:40:35,1

Maarten Paulissen
MTB 2 Media: +32 (0)494 10 20 75