Paulissen, sacré roi du Roc d'Azur

12. October 2009 08:15

Paulissen, sacré roi du Roc d'Azur

De ene je spreken van mythe, de anderen klassiek. De Roc d'Azur bestaat vijfentwintig jaar. Het prachtig mountainbike wereldje rond het evenement is buiten proportie. Ook de fabriekanten vinden dit belangrijk. Hier worden “de” deals gemaakt, zelf voor de renners.
 
Roel Paulissen heeft voor lange tijd zijn stempel gezet in Roc d’Azur. Hij won net zoals vorig jaar de marathon en de cross-country. Vorig jaar was dat voor de eerste maal gebeurd in 25 jaar. Dit jaar deed Roel het opnieuw. Wie kan het hem nadoen?
 
Zijn specialiteit:
Vrijdag won Paulissen knap in de marathon. Een wedstrijd van 83km met veel concurrenten zoals Vice wereldkampioen Lakata en Jochen Kass. Dat is zeer knap als je weet dit het meest bekend mountainbike event is van Europa. Paulissen is ook wereldkampioen in deze discipline.
 
Zondag opnieuw:
Vandaag stonden de beste renners aan de start. De meeste met evenveel stress als een wereldbeker. Dit omwille van de bekendheid van dit evenement. Van overal in Europa komen mountainbike liefhebbers en fabriekanten.
 
“Sauser was vandaag sterk. Niet om schrik van te hebben, maar hij reed snel en vol risico omlaag. Zo bleef hij heel de wedstrijd gevaarlijk. Het parcours lag mij wel en wist op voorhand dat ik de te kloppen man was. In de finale reed Sauser lek in de afdaling. Zo kon ik met 27 seconden voorsprong eindigen op Leonardo Paez. Deze week ga ik nog free-riden en eind van de week geef ik een party. Boven op de berg trakteer ik na een goed seizoen. De perfecte locatie voor een biker!” Aldus Paulissen

 
Volledige uitslag: www.rocazur.com/inscription-vtt/resultats-roc-azur.php

Uitslag heren XC:
1. Roel Paulissen (BEL, Team Factory Racing) les 53 km en 2h11'51" (26,4 km/h)
2. Leonardo Paez (COL, TX Active Bianchi) à 27 sec.
3. Ruben Ruzafa (ESP, Orbea) à 1'06"
4. Alban Lakata (AUT, Topeak-Ergon) à 1'53"
5. Jochen Kass (ALL, Multivan Merida Biking Team) à 1'54"
6. Marc Trayter (ESP, CC Mongtri) à 2'59"
7. Cédric Ravanel (FRA, Team Lapierre) à 3'28"
8. Jiri Friedl (TCH, Multivan Merida Biking Team) à 4'29"
9. Robert Mennen (ALL, Topeak-Ergon) à 4'49"
10. Olivier Beckingsale (GBR, Giant) à 5'08"


Maarten Paulissen, mtb2media, maarten@mtb2media.info